2010. április 9., péntek

Vitaindító


Egyre inkább azt érzem, hogy megint rossz irányba megyünk. A stadion építés körüli újabb és újabb variálások sem tetszenek, de a csapat "fejlesztése" tán még inkább nem.

Stadion:
Kívülről megint úgy fest, hogy stadion ügyben időnyerésre hajt Kabi bácsi. Mintha nem lenne meg a megfelelő háttere az egészhez. Befektetőtársat keres (keres, vagy csak a sajtó dobja be pld-ul Demjánt?), holott simán finanszírozhatná saját erőből az egészet. Aztán ma bedobják megint ezt az MLSZ-el közös Nemzeti Stadion ügyletet. Szerintem ennek a stadionnak már régen épülnie kellene. Csak nekünk, mások nélkül.

Utánpótlás:
Olvasom, hogy a Fradi nem a bentlakásos utánpótlásképzést választotta, hanem a szatelit klub rendszert. Ezt nem tartom üdvözítő megoldásnak, annál inkább spórolósnak. A felelősség ezzel át is van kenve másra, a dolog hatékonyságáról már nem is beszélve. Ahelyett, hogy a nagy hírű angol utánpótlásedzők tömegével elkezdenének serénykedni a tehetséges magyar fiatalokon, kapunk majd ilyen - olyan iskolákból mindenféle fiatalokat. Szerintem ez csak a további lemaradáshoz vezethet.

Csapat:
Néztem ma a lila makik meccsét. Az első félidőben pechük volt, de amit a 2.-ban mutattak, azt a saját csapatomtól nem láttam vagy 4 éve. Egyszerűen ledarálták a Zetét. Kb úgy, ahogy a Zete darált be bennünket az ominózus 2 kiállításos meccsen. Persze az egy más eset volt. Automatikusan felmerül a kérdés, immár sokadszor, hogy ők miért, és mi miért nem? Véleményem szerint a mi játékosállományunk eleve nem lenne alkalmas erre. Egyszerűen gyenge. Végignézem a csapatot, és nincs benne egyetlen egy igazi kreatív játékos, egy nagy egyéniség. Mondjuk olyan, mint Gera. De a Gera féle csapat sem volt csak attól jó, hogy volt benne egy Gera. Voltak ott még mai szemmel nézve klasszis kiegészítő játékosok, mint Leandro, vagy Tőzsér, de lehetne még sorolni. A mai csapatból hiányzik minden ilyesmi. Egy igazi nagy Fradiban Tóth Bence, meg Kulcsár lennének a hasznos kiegészítő emberek, és legalább 2 Gera szintű player tolná a meccseken. Ehelyett vannak minden kreativitást nélkülöző Írjeink, angoljaink stb. Félreértés ne essék, a helyzet jobb, mint fél éve, de jelenleg is rettenetesen rossz. Bár semmi jóra nem számítok az elkövetkező meccseken, de remélem a fiúk rám cáfolnak. Na jó! Egy valamire számítok. Végre nem betömörülő védelmek ellen kell majd játszani, így valószínűleg látványosabb lesz a játék. Talán nem a mi kárunkra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése