2009. december 2., szerda

Egy másik rákfene:

Utóbbi napokban nagyon beindult az uborkaszezon, már az utolsó nb1-es forduló előtt egy héttel. Igen akkor zárult a Ferencvárosnak ez a nem túl dicsőséges őszi szezon… Ahogy McCabe lenyilatkozta hogy komoly erősítésekre számíthat mindenki, hogy most tényleg igazolni fogunk és nem fukarkodni, hát már vártam az első hiénák felbukkanását. Az ötösöm ilyen lett volna hogy a húsosfazék közelében elsők között Vladan Filipovics fog megjelenni… Kisteleki után állítom ez a fazon a másik legnagyobb rákfenéje a magyar focinak és a Fradi felől nézve egy roppant kártékony vérszívó piócáról van szó. Lehet védeni, hogy rekord számú magyar tehetségnek talált klubot, meg mennyit segített, de a bökkenő ott van, hogy rohadtul nem a játékosok érdekeit nézve alakította a srácok karrierjét, sokkal inkább a busás bevételek, részesedések hajtották… Rekord mennyiségű külföldre irányított játékos mellett rekord mennyiségű Fraditól elirányított játékos is ott van a neve mellett. Emellett ugye mindenki emlékszik a Gera féle üzletre, hát ott is csak úgy röpködtek a pletykák, hogy mi célt szolgált az a trükközés az Euró vagy Fontban értendő vételárral…

Na de a lényeg, ami miatt újra úgy éreztem valamit ki kell írnom magamból: Tegnapi riport ezzel a „remek” emberrel, hogy az ő általa képviselt játékosok nem fognak a Fradiba jönni, amíg nincs edző a csapatnál. Ez még valamelyest érthető is az alább olvasható Makkmarci írással magyarázva. Tényleg ezzel kéne kezdeni. Egy edzővel aki kijelöli a csapásvonalat, csak hát a mai újabb megnyilvánulása csapta ki nálam a biztosítékot. Kiderült Szivicsnek is Filipovics a menedzsere és már azt is megmondja, hogy mi mit szeretnénk, magyarán Szivicset… hát a nagy ló…szt!!! Én nem felejtem el, hogy mikor padlón voltunk és a bajnoki rivális KTE edzője volt Szivics az nb2ben, minden alkalmat megragadott hogy fölényeskedve belénk rúgjon! Nem felejtem el, hogy Szivics surranópályán elért 5. helye a maximum az nb1ben, amikor már elvárás is volt a csapattal szemben akkor lemondott. Nálunk kicsivel komolyabb nyomás alatt lenne... Nem felejtem el, hogy Filipovics hány és hány játékost köztük ifi játékosokat irányított el a klubunktól és akkor kialakulóban van egy Szivics-Filipovics szerepvállalás a Fradinál, hogy a húsosfazék mellett nyerészkedjen egy ilyen alak, aki csak leköpött minket mikor talán szükség lett volna olyan játékosokra, akik ide akartak jönni?

Összefoglalva McCabe szerepvállalásával nagyon reméltem, hogy ez és ehhez a Vladanhoz hasonló gátlástalan ügynököknek nem lesz táptalaja továbbra a Ferencváros. Mert régen mikor még nem volt csőd szélén a klub bizony sokat kaszált rajtunk… De általánosságban is iszonyat káros, hogy Husztit, Gerát és a többieket is úgy terelgeti, hogy abból pénz, minél több pénzt csináljon, nem pedig a szakmai fejlődésük a motiváció. Ő is egy rákfenéje a magyar focinak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése