2009. december 7., hétfő

Mennyi is az annyi?


Jópár dolog van, amely zavar az utóbbi időben. Ezek többségéről az elmúlt időszakban már írtunk, ma azonban böngészek az Üllőin a cikkekben, és a kommentek közt találtam az egyik bennfente”s” írását, melyszerint a csapatra jutó költségvetés alig 500 millió.
Ez nem sok, sőt kevés. A kérdéseim elsősorban mégsem a mértékkel kapcsolatosak, hanem a mennyivel, meg az annyival. Nem fér a fejembe, hogy miért nem hozzák nyilvánosságra a pontos összegeket mondjuk valami ilyesmi, a köznép számára érthető dologra gondolok:

Összköltségvetés: 800 millió
Bevételek:
Reklámok: X millió
TV jogdíj: Y millió
Szponzoroktól: Z millió
McCabe saját zsebből: V millió

Kiadások:
Fenntartás, rezsi: P millió
Játékosok juttatásai: Q millió
És így tovább.

Szóval nem kéne „halálba bonyolítani” a dolgot. Kéne néhány szám, amit nem lehet félremagyarázni, és akkor mindenki tudja mire számítson. A jelenlegi helyzet jóideje idegesít és ködösítésre ad lehetőséget.

5 megjegyzés:

  1. Hát még milyen kevés, ha arra gondolsz, hogy mi alkalmazottként foglalkoztatjuk a játékosokat legjobb tudomásom szerint...

    VálaszTörlés
  2. Én is így tudtam, de állítólag nem. Pont az a Sport&Média cég az arculatátviteli cégünk, aki most beszált a kézilabdába is Maglódi helyett. A legújabb infóim szerint ez az igazság.

    VálaszTörlés
  3. Akkor gáz van, mert nem erről volt szó... Tiszta működés szerepelt a portfólióban. Hát akkor ezt is dobtuk a kukába. 500 milla így pedig nem kevés.

    VálaszTörlés
  4. Inkább így se sok. Mert nem kevés, az tény, de lófing a célokhoz képest.

    VálaszTörlés
  5. Mik a célok? Mert nem a BL, az biztos. De itt megint ugyanoda jutunk... Kommunikáció.

    VálaszTörlés