2009. december 10., csütörtök

Szubjektív értékelések 2. rész


Megyeri Balázs.
A nyári holtszezonban nem igazoltunk kapust mondván, hogy a csúnyán leszerepelt Holczer megoldás a kapuskérdésben. Ez elég hamar bebizonyosodott, mekkora tévedés. Sajnos Balázs csak az utolsó utáni pillantban lett kezdő a csapatban, de legalább ez jól sült el. Életkorából adódóan stabil teljesítményre még nem számíthattunk tőle, bár ezt az első néhány mérkőzésen cáfolta, és ha néha szerencsével is, de nagy védései voltak. A szezon utolsó meccsein azonban nála is volt néhány bizonytalanság, de szerencsére ezek nem kerültek pontokba. Véleményem szerint jóval tehetségesebb a kollégájánál, és idővel lehet belőle stabil kezdő, egy bajnokesélyes Fradiban azonban csak a cserepadon kaphatna még szerepet. Nálam az Ő teljesítménye közepes, azaz 3.

4 megjegyzés:

  1. A Holczer cikk alatt már kifejtettem véleményemet Megyeriről is, de most leírom itt is. Megyerit nem tartom jobb kapusnak mint Holczert, csupán szerencsésebbnek. A megoldás egy rutinos kapus igazolása lenne, kitől mindketten tanulhatnának.

    VálaszTörlés
  2. Olvastam azokat a hozzászólásokat is. Amellett, hogy a javarészükkel egyetértek, le kell írjam, hogy Megyót egyértelműen jobb kapusnak tartom Holczernél. Tény, hogy szerencsésebb ideje volt Megyerinek, de Balázs életkorát is figyelembe véve határozottan nagyobb mentális erőről tett tanúbizonyságot, mint Ádám. Ez pedig egy jó kapusnál alapfeltétel. Holczer jó lehet egy stabil NBII-es csapatba, vagy egy kisebb NB1-esbe, ha benő a feje lágya. Ő nem Fradi szint, Megyó még az lehet.

    VálaszTörlés
  3. Azzal semmi probléma, hogy másként látunk némely dolgokat.

    Én úgy látom, most ebbe a "siralomvölgybe" Holczer vagy végleg belebukik, vagy mentálisan nagyon megerősödik.

    Megyerit még nem kényszerítette az élet ilyen erős próba elé. Ezért ha ebből Holczer kimászik valahogy, akkor még többre is viheti mint egyelőre hozzá képest előnyben lévő társa. Mert ugye az adottságai jobbak mint Megyerinek, csupán mentálisan van nagyon lemaradva.

    Mivel jövőbe látó nem vagyok, nem mennék bele olyan kérdésekbe, hogy Ádám vagy Megyó viszi-e majd többre a pályafutása alatt. Egyelőre Megyóé a bizonyítási lehetőség, mindannyiunk érdeke, hogy éljen is vele!

    VálaszTörlés
  4. Balazst meg csak a kepernyon keresztul lattam vedeni de igy is az az erzesem hogy az egyik legertekesebb tagja a jelenlegi keretnek - van benne tuz, meresz es vallalja a harcot. Rengeteget kell meg fejlodnie de ez csak ugy lehetseges ha hetrol-hetre az elvonalban ved.A legjobb idoben van a Fradinal mert "jelen pillanatban nincs kialakult csapat" igy befer a kezdobe. Ha en lennek az edzo a vedelmet erositenem meg elotte es Balazs maradna evekig a kapuban. Igazi Fradi legendava vallhat (mint Gera) ha meg 3-4 evig nalunk marad

    VálaszTörlés