2009. december 13., vasárnap

Szubjektív értékelések 4. rész


Rafa Wolfe.
Ma azt hiszem darázsfészekbe nyúlok megint, hiszen Wolféról nem vagyok rossz véleménnyel. Sokfelé olvasni róla negatív véleményeket. Úgy vélem, ez elsősorban a bőrszínének szól, még akkor is, ha a véleményformálók váltig állítják, hogy nem azért van. Wolfe gyakorlatilag végigjátszotta az őszt, és amíg szélső védőt játszott nagy gond nem volt vele. Szíve a helyén, erőnléte és a gyorsasága megvan. Néha olyan szituációkban érte be a támadót és szerelte, hogy már-már azt gondoltam gólt kapunk belőle. A rosszabb periódusa akkor jött el, amikor kényszerhelyzetből elkezdték középső védőként játszatni. Az nem az Ő posztja, bár javarészben itt is megfelelt, de sajnos itt becsúszott mecset eldöntő hiba is. Emiatt az osztályzata neki sem lehet jobb közepesnél. (3)

8 megjegyzés:

  1. Ahhoz képest, hogy az értékelés elején pozitívabb képet adtál róla, a végére csak közepes lett az osztályzatod... :)

    Az én véleményem árnyaltabb. Egyrészt a közepes osztályzattal egyetértek, ellenben úgy vélem, hogy a játékossal szembeni kritikai hangokat azért nem lehet annyival elintézni, hogy "elsősorban a bőrszínének" szóltak. Éppen az őszi idény második felében, a védelem közepén mutatott (általad is kritizált) teljesítménye miatt. Mert (ahogyan azt Te is megfogalmaztad), Wolfe nem belső védő, és sajnos ezt "igazolta is", hiszen ezen a poszton több kapott gólt hozó hibát is vétett. Úgyhogy ezért jogosan lehetett negatív véleményeket is megfogalmazni vele szemben, és ez független a bőrszínétől. Mert hogy az éremnek két oldala van. Egyfelől sajnos ténylegesen adottak olyanok, akik a színes-bőrű játékosokhoz alapban, a bőrszínük miatt negatívan állnak hozzá, másrészt adott a másik oldal, akik azonban a védelmükben átesnek a ló túlsó oldalára, és egy ezen játékosokkal szemben megfogalmazott negatív kritika kapcsán egyből rásütik a bélyeget a kritizálóra, hogy csak "azért" bántja a játékost. :) Éppen a fentiek miatt igazán "meleg" téma a színes-bőrű játékosok megítélése akármilyen előjelű is a vélemény.

    Amiben maximálisan egyetértünk, hogy Wolfe a védelem szélén használható, ott képes igazán jó teljesítményre. Remélem, hogy lesz minőségi igazolásunk a védelem közepére, és akkor Rafának maradhat a védelem széle, mert az neki is, és a csapatnak is jobb lenne. :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem egyetértünk mindenben, csak én nem cizelláltam ennyit. :)
    Na valamit azért mégis... Abban azt hiszem megegyezhetünk, hogy jóval többen vannak azok, akik a bőrszín miatt kritikával illetik a játékosokat, mint akik védelmükbe veszik őket ugyanezért. ;)

    VálaszTörlés
  3. A mennyiség kapcsán én nem hiszem, hogy így lenne. Tudod miért tűnhet így? Mert akik a bőrszínen problémáznak azok a hangosabbak között találhatóak, de összességében én úgy vélem, hogy a Fradisták többségének a játékos által mutatott teljesítmény a döntő, és a bőrszín mellékes.

    Vagy csak magamból indulok ki? :)))

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy igazam van, de lehet, hogy nem. :D
    Ja, és updatelném a cikkben írt darázsfészkes mondatomat. Az majd Dragó és Peti értékelésénél jön el. :))

    VálaszTörlés
  5. Egyikőtöknek sincs igaza, hanem nekem lesz :P

    Igazából van egy réteg nem nagyon sokan, de annál hangosabbak, akiknek semmi se lenne jó, csak ha kifehéredne. Ezen kívül vannak azok, akiknek tényleg ha egy minőségi nagyon jó játékos akkor megbocsájtható "bűn" a bőrszíne, ez már egy nagyobb közönség és a többség ahogy helyes egy légióstól többet vár, csak akkor jöjjön ha sokkal jobb mint a hazaiak... Én is ezt képviselem, de azért reálisan látva a helyzetünket úgy érzem luxus lenne most ilyenekkel fölényeskedni, amikor Vattai meg társai jelenti a szintet, hogy minél kell jobb... Persze lehetne hazait is venni aranyárban... de ha van lehetőség ingyen Wolfe-szintű játékost igazolni, akkor én nem tartom veszett fejsze nyelének... egyelőre!!! Remélem 2-3 év múlva már lesz 3-4 jobb és akkor nem fognak hiányozni. Egyelőre nagyon is meghatározó Wolfe és Morrison a csapatban...

    Na mármost visszatérve a különböző nézetű szurkolókra... vannak azok akik első vagy második tétmeccsén sörrel lelocsolták Morrisont. Azoknak mindegy mit teljesít... Viszont ha hibázik és a következő meg azutáni árnyaltabb rétegből is felhördülnek, akkor ezt az elégedetlenkedést meglovagolva gerjesztik a hangulatot, megy a fikázás ezerrel... Ugyanúgy ahogy a Bocsák-fanok is... Amíg menetelt a csapat az nb2ben addig is voltak ilyen vélemények, többnyire kiröhögték őket... most viszont, hogy a többség csalódott elkeseredett iszonyatosan felerősödött, felbátorodott a legelképesztőbb baromságokat terjesztők hangja...

    Szal ez az ami Wolfe-ék körül megy... folyamatos hangulatkeltés és bizony ebben partner a mocskos média is... undorító ahogy hozzáállnak a légiósainkhoz, azt bizonygatva hogy hiába van itt McCabe, hiába minden a magyar foci utolérhetetlen ezt nem szabad megváltoztatni mert ez jól működik, így eredményes ez a jó módszer, nem az ami máshol mondjuk 1000X jobban működik... Undorító az egész...

    nálam Wolfe amúgy 4-es, bár ha Megyó is 3as akkor jogos, de érzésem szerint Kulcsár és Morrisonon kívül nem igen kap senki 3asnál jobbat...

    VálaszTörlés
  6. Atta, igen, Kulcsár lesz a következő, nálam egyértelműen Ő volt a csapat legjobbja. Ő 4-est fog kapni. A többi mind alatta marad. :(
    Az 5-höz nemzetközi szinten is megsüvegelendőt kéne alkotni valakinek.

    VálaszTörlés
  7. Wolfe miatt kerültem már összetűzésbe a lelátón. Mikor hangosan szemét niggerezték, akkor volt egy pár keresetlen szavam az illetőhöz, pedig nem keresem a botrányokat. Szerencsére mikor felálltam, az meggyőző erő volt, így nem kerültem nagyobb atrocitásba.
    A meccs végén még el akartam beszélgetni az illetővel, de fura módon hirtelen távozott mögülem, pedig becs szó nem akartam bántani.
    Csak el akartam neki magyarázni, hogy az a barna bőrű srác, zöld-fehér mezben van és ez által a mi játékosunk, miért kell bántanunk? Na mindegy is, csak most megint felment a pumpám a dolog miatt. Wolfe nálam is hármas, de mivel hátrányosan megkülönböztetik, ezért tőlem kap egy fél jutalompontot. :)

    VálaszTörlés