2009. december 14., hétfő

Szubjektív értékelések 6. rész


Dragóner Attila.
Térjünk rögtön a lényegre. Ebben a szezonban nem voltam elégedett Attila teljesítményével. Illetve ez nem egészen igaz. Az első meccset a ZTE ellen élőben is és TV-ben is megnéztem. A lelátóról „csak” annyi jött át, hogy mindenki, így Attila is elképesztően koncentrál. A TV felvételek ebben maximálisan megerősítettek. A mérkőzés elején még a köszöntésnél mutatták közel az arcokat. Dragó arca egészen elképesztő elszántságról tett tanúbizonyságot. Jól is játszott, gólt is szerzett, és a csapattal együtt megmutatta, hogy mitől Fradi a Fradi. Aztán jött a visszaesés a csapat és Dragó életében is. Ez elgondolkodtató. Neki a csapat egyik vezéregyéniségének kellene lennie (sokan annak is tartják így is), de kis túlzással 2006 óta én szinte csak azt látom tőle, hogyha a csapatnak nem megy jól, akkor neki sem illetve fordítva. Egy vezéregyéniség viszont szedje össze a csapatot. Ehelyett belekeveredett a petárda ügybe, majd a rehabilitációja után jött az az ominózus könyökös, amelyhez hasonlót sportember nem követhet el. Összességében kijelenthető, hogy szerencsétlen szezon van Attila mögött, bízom benne, hogy tavaszra a megváltozott körülmények hatására magára talál. Nálam Attila őszi teljesítménye a közepestől is elmarad. Osztályzatom elégséges, azaz 2.

12 megjegyzés:

  1. Vitatkoznék Veled Makkmarci! :)

    Dragó értékelésénél "nagyvonalúan" annyival elintézni a hosszú házon belüli eltiltását, hogy "belekeveredett a petárda ügybe" több mint inkorrekt Attilával szemben, miközben nem találták bűnösnek az ügyben, ellenben hosszú hetekig alázta a saját vezetőségünk azzal, hogy még edzésre sem járhatott, és ezzel tönkre is tették a játékos őszét. De nézzük sorba:

    1. Dragó a bajnokság első felében (a sérüléséig) a meccsek nagy részén jól játszott.

    2. Sérülése után Debrecenben már a kispadon volt, és utána játszhatott volna újra (amire nagy szüksége lett volna a csapatnak). De ekkor jött a féreg Robinson, és neki köszönhető hogy Dragó innentől egészen a hajráig nem játszhatott.

    3. Ezután egy még az edzésektől is eltiltott, ebből fakadóan formán kívüli, és túlzott bizonyítási vággyal visszatérő Dragóner követte el a könyöklést ami persze csúnya dolog volt, de nem szabad az előbb felsoroltakat figyelmen kívül hagyni az eset megítélésénél.

    Összességében: értékelésedhez jó, hogy hozzáírtad a szubjektív jelzőt, mert maximálisan nem tartom objektívnek, és nem értek egyet vele, ráadásul nem is korrekt Dragónerrel szemben.

    A Diósgyőr elleni fél meccset leszámítva, Dragóner csak a sérüléséig játszhatott, így megítélni is csak ezek alapján lehet. Addig a feladatát a meccsek nagy részében jól megoldotta. Persze ahogyan a csapat gyengén muzsikált, úgy neki is voltak gyengébb meccsei, de még mindig a jobbak között volt. Teljesítménye alaphangon közepes, vagy valahol a közepes és a jó közé sorolható.

    A többször, meccseket eldöntően hibázó, kapott gólokban nyakig benne levő Wolfenak adtál egy közepest, míg Dragónak meg elégségest? Ugyanmár Makkmarci... :)))

    VálaszTörlés
  2. Végre valami :D

    1. ZTE ellen jó volt, Nyíregy ellen rosszabb volt mint Wolfe valaha, Ezen kívül valóban a többi meccseken is betlizett többször is (Baloggal együtt) sérüléséig, persze ehhez kellett a kapuban egy Holczer aki "remekül" irányította a védelmet... Bár Kaposváron is többször kapitulált a védelmünk, totális fejetlenség volt és egyedül Megyerinek köszönhetjük az 1 pontot...

    2. Az a féreg Robinson valóban félretette, de már nincs itt mégsincs tisztázva az egész, nincs mitől tartania ha valóban ártatlan lenne, emellett nagyon is tábor barát Atesz, szal örüljünk hogy el lett tusolva... Debreceni vezetőkre jobban haragszom mert így mindenki erről beszélt nem pedig arról hogy csoportosan Fradista autókat támadtak be Lokisták és rongáltak meg a piros lámpáknál... Lehet hogy tovább mutat az ügy Robinsonon...

    3. igaz mindkettő. De formahanyatlással nem lehet magyarázni egy könyöklést... ha nem lép ki időben, ütemet téveszt az ok...

    Szerintem az elégséges korrekt... de legyen 2-3 között... Eliot: Ha Megyeri 3-as akkor hogy a fenébe lehet Dragó majdnem négyes? Wolfe-fal stabilizálódott a védelem, ahogy kikerült Dragó onnan azért kapta a közepest... És nem Kaposvár, Paks, meg Nyíregy elleni csapatok ellen, hanem Loki, Vidi, Újpest... Igen voltak hibái, amik pontokat jelentett, de más kategória volt a két játékos feladata...

    Amúgy azzal teljesen egyetértek hogy Dragó nem vezéregyéniség, nem olyan vezéregyéniség aki a gödörből képes kirángatni a csapatot... Ezt láthattuk a legrettenetesebb nb2es szezonunkban végig, meg az az előtti vége felé...

    VálaszTörlés
  3. Mivel ismerem a véleményedet és az elfogultságodat Dragóval szemben, így kb. erre számítottam. :))
    A petárda ügyet megpróbáltam amennyire csak lehet "szőrmentén" érinteni, hiszen ez valóban egy Darázsfészek. Veled ellentétben azonban az ezzel kapcsolatos eltiltását nem varrnám teljes egészében a klub nyakába. Ugyanis Dragó a petárdaügyben kb annyira szűz, mint én a fotózásban. :))) Ettől persze még lehetett volna korrektebbül is kezelni ezt a dolgot természetesen, ezzel nem vitázom. Mint ahogy azzal sem, hogy az eltiltás semmilyen hatással nem volt a produkciójára. De azt a könyöklést -amely akkor és úgy esett, ahogy- ennek a számlájára írni balgaság. Ilyet sportember nem csinál, ha formában van, ha nincs. Dragónak sajnos világ életében problémák voltak az idegeivel. Nem számítok rá, hogy ez már megváltozik, de a múltból nálam megélni csak egy icipicit lehet.
    Az osztályzathoz: Mivel 1-5 -ig osztályozom a játékosokat (tényleg nem akarsz egy két szubjektívet megírni Te is? :)) ), így nyilván van különbség egy - egy 2-es vagy 3-as között. Wolfénál kicsit felkeretkítettem az összértéklelésen, mivel kb 2,7 volt eredetileg, Dragónál viszont 2,3 - 2,4 volt a kerekítés nélküli osztályzat, így az lefelé ment. Így azért nincs akkora különbség a 2 játékos között. Wolfe meccset eldöntő góljaihoz meg annyit, hogy tény hibázott, mint ahogy előtte a fél csapat is, ráadásul egy számára idegen poszton. Dragónak szerecsére nem kellett mondjuk jobb oldali középpályást játszania a szezonban, így ezen a ponton nem összehasonlítható a 2 játékos.

    VálaszTörlés
  4. Szerintem korrekt az értékelés, Dragó akkor is halvány volt, amikor még senki nem cseszegette... 1 meccses szezon volt ez neki, azaz egy meccsen nyújtott elfogadhatót...

    VálaszTörlés
  5. Makkmarci: "Mivel ismerem a véleményedet és az elfogultságodat Dragóval szemben, így kb. erre számítottam."

    Ezt nem nekem kellett volna írnod, hanem Attának, aki úgy szokott megnyilvánulni Dragó ügyben, mintha a múltban Dragó személyesen köpött volna bele a sörébe :D Tehát negatív értelemben véve komoly előítélettel bír az irányába, így kritikája éppen ezért sem hiteles a szememben.

    Ez az előző mondat egyben válasz Attának is az írására. :D

    Ja, ez még Attának (de mehet mindkettőtöknek):

    Atta: "Wolfe-fal stabilizálódott a védelem, ahogy kikerült Dragó onnan"

    :DDDDDDDDDDDDDD

    Na, ez az állítás über gáz. :D
    Sorban kaptuk Wolfe rossz helyezkedése miatt a gólokat amelyen meccsek mentek el. Egyszerűen ordított róla, hogy nem középső védő, és hiába szerelt kétszer jól, ha aztán harmadjára úgy elszámolja a labda ívét, hogy abból gólt kapunk és ki is kapunk.

    Véleményem változatlan: Ha Wolfe 3-as, akkor Dragó is. Ennyi.

    VálaszTörlés
  6. Jut eszembe. Még egy kiegészítés, csak tiszta és egyértelmű legyen a véleményem. Én sem voltam elégedett Dragó teljesítményével, mert sokkal jobban is tud játszani. De ettől még egy közepes osztályzatot kiérdemel a teljesítményével.

    Bízom benne, hogy egy jó téli alapozás után következik egy sérülések és eltiltások nélküli tavasz, és Dragó újra bizonyítani fogja, hogy a Fradi egyik erőssége, és hogy nem véletlenül emelte ki a munkáját, és ragaszkodott hozzá Short is...

    VálaszTörlés
  7. Eliot, a tavaszi szezon végén meghagyon neked Dragó(d) értékelését. :D Attila látványosan nem tudott az ősszel megbirkózni a mentális feladatokkal, így tartom, hogy Wolféhoz képest is rosszabb osztályzatot érdemel. Megjegyzem Wolfe sem kapott jót, csak jobbat, mint ő. ;)

    VálaszTörlés
  8. Itt nem az a kérdés, hogy Dragó vagy Wolfe a jobb, hanem, hogy egyik sem volt megfelelő sajnos középen. Wolfe mentségére szóljon, hogy ő szélső védő, és ehhez képest megtett mindent, amit lehetett. Ellenben Attiláról ez nem mondható el. Szétesett játékot produkált sajnos mindvégig.

    VálaszTörlés
  9. Eliot: Stabilizálódásnál pl az akkor listavezető MTK elleni meccsre gondoltam... beugróként idegen poszton (ahogy Makkmarci is mondta) sokkal magabiztosabb teljesítményt nyújtott mint előtte Dragó... Ugye Dragó meccsei: ZTE, Nyíregy, Paks, Vasas, Haladás, Kaposvár... 1 kiváló, 3 elégtelen és 2 elfogadható meccs... Ezután jött a szünet és a Ligakupa meccseken is kritikán aluli volt amit művelt de az speciel fogható a kihagyásra, de a könyöklés már aligha... Nem az ő félszezonja volt ezért 2es. Aki jól megállta a helyét az 4es aki hibázott ugyan, de alapvetően jól teljesített az 3as. Kb így osztályoz Makkmarci ahogy kivettem... :)

    VálaszTörlés
  10. Atta: "sokkal magabiztosabb teljesítményt nyújtott mint előtte Dragó... "

    :DDDD

    Ezen a ponton felesleges folytatni a vitát, mert erről úgy sem fogsz meggyőzni.

    Amúgy ajánlom a figyelmedbe, az ősz második felében a "magabiztos" Wolferól kapott meccseket eldöntő gólokat. Volt egy pár, és sok-sok pontunk úszott el ezeken.

    VálaszTörlés
  11. Ugyanazokat a köröket futjuk, szal tényleg felesleges... MTK ellen magabiztosabb volt és stabilizálódott a védelem és igen a lilák, loki ellen pontok mentek el a Vidi, Pápa meccseken pontokat hozott Wolfe... Míg Wolfe idegen poszton Loki, Vidi, Újpest, Győr, Pápa meccseken tolta addig Dragó a helyén Vasas, Nyíregy, Paks, Haladás Kaposvár... Nem is értem minek írom le még1X...

    VálaszTörlés