2009. november 21., szombat

Bunda


Régóta tudjuk, hogy a magyar foci egy nagy kamu. A németek által kirobbantott bundabotrányban a mi kis állóvíz bajnokságunk is érdekelt. Tudjuk ezt már régóta, csak ugye nálunk az állami szervek, Apeh, Ügyészség, Rendőrség, petárda ügyekkel és a takarítónők vagyonossági vizsgálatával van elfoglalva, ezért a Mészölyök, Kistelekik, Szimák által kézivezérelt magyar focimaffiára nem jut idő. Érthető, hiszen tízmillárdokról van szó, ami nem sok, nem szúr szemet. A vidéki fellegvárakban szépen megy a bolt, az önkormányzatok, miközben sírva fejtegetik, hogy már az óvoda fenntartás is lehetetlen, aközben 100 milliókat ölnek a helyi profi fociba. Vajon miért? Patrióta hevületről van szó? Ne legyünk naivak! Az a pénz ami a fociba érkezik, más csatornákon távozik is onnan, fiktív ügyleteken keresztül. A focisták az alkalmazottak minimálbéren vannak bejelentve, egyébként meg arculatot építenek, adót csalnak a tulajok közreműködésével. Hiszen ők belekényszerülnek ebbe, ha sokat akarnak keresni. A korrupció melegágya ez a rendszer. Érdekes, hogy senki nem akarja ezt vizsgálni. Én azért megnézném, miből is épít szerte az országban pályákat az emelesz, mi az a rendszer, amibe a polgármesterektől a csúcspolitikáig mindenki önként dalolva vesz részt. A pénz persze fogyóban, ezért a Fehér úti gigantikus pénzmosás idén elmarad. De ez a rendkívül versenyképes társulat rendelkezik grandiózus tervekkel, ami mögött mindig az állami, vagy önkormányzati garancia áll, és pénz. Az UEFA korrupt urai is beszálltak, gondolom a pénzmosás nekik is fontos. Lásd EB. Ott kistelekiék azért buktak mert nagyobb bűnözőkkel akadtak össze. Belegondolni is rossz, mi mehetett a háttérben, hogy az ukránok befussanak... Persze, a mi kis bűnözőink azért tovább dolgoznak a helyi projekteken. A pénz folyik, az üzlet megy. Csak ez a fránya FIFPro, akinek nem tetszik ez a tolvaj struktúra, beleköpött a levesbe, ahogy a német ügyészség sem rest, és vizsgálódik. Ha meg így van, lassan a mi ügyészségünknek is vizsgálódnia kell előbb utóbb, ha már eddig nem tette, ki tudja miért? Pedig lenne mit, amikor egy olyan szövetség koordinál egy sortágat, ahol semmilyen szabály nem érvényes, minden pofára megy, aki a brancsban van annak mindent lehet, a többieknek kuss van. Aki nem mos pénzt annak meg végképp. Várjuk ki persze a végét, hiszen nagyhatalmú urakról van szó, akiknek nagyhatalmú támogatóik vannak. De hátha! Talán egyszer kiderül valami, nem csak az, hogy ki vitt petárdát egy meccsre...

10 megjegyzés:

  1. Bunda, bunda szőrös bunda,
    lila megy az úton ..... oldalba. :)

    VálaszTörlés
  2. Itt a nagy alkalom hogy alapjaira rombolni a magyar labdarugo szovetseget es felepiteni egy mukodo viragzo magyar labdarugast

    VálaszTörlés
  3. Kíváncsian várom, az ügy vajon elvész a mosodában, vagy "mélyen tisztelt" korrupt vezetőinket is elsodorja a botrány szele. Az utóbbiban bízom, de még nem mernék megesküdni a végeredményre.

    VálaszTörlés
  4. Persze abban nem kételkedem, hogy a hazai klubvezetők, mindent megtesznek majd az eltusolás érdekében, de itt talán már kevés lesz Kisteleki sáros keze.

    VálaszTörlés
  5. Tibor, mi is abban bízunk, hogy ez az egész túlnyúlik majd a Kleintuloki hatáskörén. Mert ha nem így lenne, akkor biztos még a végén megint mi lennénk a sárosak. ;)

    VálaszTörlés
  6. Szia Makkmarci!

    Amúgy Tibu1 vagyok, csak bénázom még a beállításaimmal. Ráadásul most nincs is sok időm, mert indulok a libakupa meccsre. ;)

    VálaszTörlés
  7. Szia Tibu1! Üdv a rendszeres olvasók (egyenlőre) csekélyke táborában. Akkor jó szurkolást, én ma családi okokból csak fotelezni tudok.

    VálaszTörlés
  8. Fura nekem még az oldal, de nem tartalmilag, hanem szerkezetileg. Tartalmilag tetszik amit csináltok, tehát látogatni fogom az oldalt, de még ki kell tapasztalnom, hogy miként csinálhatok avatart, meg a nicknevemet hogyan tudom megjeleníteni. Ez a szóellenőrzés minden kommentnél muszáj? Na mindegy lassan indulnom kell, én meg csak a billentyűzetet pötyögtetem. :) Az olvasottság meg idővel nőni fog, csak kitartás skacok! ;)

    VálaszTörlés
  9. Azon kívül, hogy jó társaságban nézhettem a meccset, nem sok értelme volt kimenni.

    VálaszTörlés
  10. Tibu: Láttam én is TV-n keresztül. Ez katasztrófa volt. Olyannyira az, hogy még véleményt sem fogok róla írni. Van, amikor a csend többet mond. :(

    VálaszTörlés