2009. november 16., hétfő

Listázás

Azt hiszem mindenkinek feltűnt, hogy elkezdtek listák keringeni és beindult a kit igazolunk saga. Hát mit mondjak, amolyan vakítás szagú az egész. Létezik a hírek szerint egy Short féle lista, (4 meccs alapján le is szűrte a tapasztalatokat ki kell?) Csató is rendelkezik egyel, vagy akár a kettő ugyanaz? Gondolom a vezetőink is írtak egyet, legyen már nekik is ilyen. Kicsit emlékeztet ez engem Gyurcsány pontzuhatagaira, amelyekkel meglepte rajongóit minden választás előtt, majd a választás- kormányátalakítás után lendületesen el is dobta a csomagot, mert sem pénz, sem energia nem volt a megvalósításra és egyébként sem azért készült, hogy bármi megvalósuljon belőle. Na, szóval ezek a mi átigazolási listáink eléggé hajaznak erre a gyakorlatra. Ne legyen igazam, de emlékszünk a nyári 50-es listára, amit Bobby nem kis energiával állított össze, majd végül kiderült, hogy mindösszesen 13 milliót költöttünk az átgazolásra, hiszen csak azért a Pölőért fizettünk, aki amúgy is itt volt kölcsönben. A többi érkező jött ingyen, Terry „jó” kapcsolatainak köszönhetően. Na, most listát én is tudok írni, ezzel nincs gond. Tudok ajánlatokat is tenni, ez sem probléma. És arra én is képes vagyok, hogy elutasítsanak, ha mondjuk Messinek ajánlok egy titkárnői fizetést… De mit is kellene tenni? Első lépésben találni kell egy tapasztalt edzőt. Ezt viszont gyorsan meg kellene tenni, mert talán ki kellene a véleményét kérni, mégis kivel akar együtt dolgozni. Megnézetni vele néhány videót, hátha kitalálja mi a gond a csapattal! Utána megjelölni egy keretet, hogy akkor ennyiért fogunk igazolni oda, ahová szükséges, (Persze itt nem arra gondolok, hogy nyilvánosságra kell hozni az összeget.) és céltudatosan elkezdeni a tárgyalásokat, lehetőleg posztonként több jelölttel. Majd azokat megvenni, akik reális áron megszerezhetőek. És így tovább. Valahogy, ez másoknak sikerül. Nincs hatalmas listacunami, csak igazolnak. Akár szezon közben is. Nekünk meg csak ez jut:
http://ulloi129.wordpress.com/2009/11/16/csato-egy-magyar-jatekos-ma-nemet-mondott-a-fradinak/
Na, ezt ne uraim. Nem nagyon érdekel, ki mondott nemet. Engem csak az igenek érdekelnek! Egy szó min száz. Csak annyit kérnék a tisztelt vezetőinktől, hogy ne az akadályokat, hanem a megoldásokat vázolják. Kifogásokat már bőven hallottunk minden témában…

24 megjegyzés:

  1. Őszintén szólva nem számítok semmi jóra, igaz arra stabilan. :)) Azt mondják, hogy télen nehezebb igazolni. Ez szerintem nem biztos, hogy így van. A klubok ugyanis csak elvétve engedik meg azt a luxust, hogy egy-egy magasabban jegyzett játékossal ne kötnének jóelőre szerződést. Így aztán tökmindegy, hogy tél van, vagy nyár, mindenképpen ki kell vásárolni az illetőt. Az elkövetkező átigazolási időszakban mindenestre el fog válni a szar a víztől.

    VálaszTörlés
  2. Ez így van. Duma az egész. A jó játékosokat ki kell vásárolni télen-nyáron. Aki ingyen van az meg olyan is. Néha el lehet csípni egy-két értékes tagot, de ez nem lehet alaptaktika az igazolásoknál. Igenis be kell fektetni, anélkül nem megy. Szima is leperkált 40 millát is akár, ha kellett. Ráadásul, ha veszünk egy Nikolicsot például, akkor jó játék esetén jelentős haszonnal lehet továbbadni. A Kaposvárt meg megértem, hogy 50-60 milla alatt nem adja. Ők vállalták a kockázatot, felépítették. Most ennyit megér a gyerek, ki kell fizetni. 20 milla nevetséges ajánlat, még itthon is egy közepes focistáért is.

    VálaszTörlés
  3. Mondjuk most legalább McCabe is megszólalt az ügyben... Ő az egyetlen akiben szerintem mindannyian bízunk, végül is ő a főgóré... Én tartom azt amit ősz közepén mondtam, most még megmagyarázható a gyenge szereplés, de télen már elválik merre tartunk...

    VálaszTörlés
  4. Ez így van. Ettől függetlenül a kommunikáció ugyanaz, mint eddig.

    VálaszTörlés
  5. sikerult kitorolnom az Imre nev alatt a hszolasomat
    pedig nem ez volt a cel csak annyit akartam hogy 4everftc alatt legyen a hszolasom.

    VálaszTörlés
  6. Szia 4everftc!
    Üdv a köreinkben és a rendszeres olvasóink táborában. A "törölt" hozzászólásod nem veszett el. Ha írsz egy levelet fradifanok@gmail.com -ra, a válaszban visszaküldöm neked, és újra beírhatod. Érdekes észrevételnek tartom, jó lenne, ha a többiek is olvashatnák.
    Üdv,
    Makkmarci

    VálaszTörlés
  7. Sziasztok

    Az en verziom: Nincs semmi atveresrol itt szo, McCabe ingatlan fejleszto elsosorban es azt meg is fogja epiteni az Ulloi uton amit elervezett - stadion + letesitmenyek de ehez kell egy csapat is aki ott jatszik egy nemzetkozileg elismert lehetoleg - ami osszel tortent az annak koszonheto hogy az ingatlan fejlesztes ugy is csuszik (tavalyi gazdasagi gubanc ami igen csak erintette McCabet). Epp ezert kiserleteztek Davisonnal es az NB2-es eredeti keretevel. Neki sajnos idoben ez az oszi "kiserletezes " belefert.
    Nehez helyzetben vagyunk mert a hazassagot 1.5 evvel ezelott megkotottuk es az uj stadionra nagyon nagy szugsegunk van ahoz hogy ebben az evszazadban sikeresek legyunk. Nem vagyok a "modern foci" hive de most az uzlet dominal minden teren es ezt a tuleles erdekeben valami szinten el kell hogy fogadjuk vagy legalabb ugy kell tennunk mintha elfogadnank.

    VálaszTörlés
  8. Elsőként azt kéne rögzíteni, ki lesz a vezetőedző. Hiszen ő dolgozza ki a taktikát, illetve jó azt látnia már előre, hol kell megerősíteni a keretet.
    Játékosok terén pedig nem várok olyan nevet, akitől lehidalnánk. Mondjuk nem is kell ide sztár, harcos, jó képességű, magát a közönségtől össze nem sz*ró spílerek kellenek.

    VálaszTörlés
  9. Amúgy már régen megfordult a fejemben, hogy a Loki BL-ből és EL-ből való kiesésével Szimának ismét pénzre lesz szüksége, így eladhat néhány játékost, hisz ott jelenleg elég bő a keret. Onnan esetleg lehetne halászni...
    Edzőnek meg Bölöni szintű ember lenne jó, de erre kevés esélyt látok.

    VálaszTörlés
  10. Loki akiből lehet komoly pénzt szeretne csinálni... max aki sehova se kell azt lehetne elhozni, de kétlem hogy pont egy rivális csapatot erősítene, főleg minket? Hát nekem ez a kizárt kategória... Lázok a Vasasból egyértelműen eladásra vár a meghosszabbított szerződésével és a klub pénztelenségével... ilyen csapatok legjobbjaira lehetne esély szerintem, akik kényszerhelyzetben vannak...

    VálaszTörlés
  11. Lázoknak most kifutott egy szezon. Az amúgy is szar Vasasból nem nehéz kilógni felfelé. Mondjuk a mai Fradiban erősítés lenne, de távlatilag nem tartom megoldásnak. A Loki dolog meg nekem egyáltalán nem elképzelhetetlen, sőt.

    VálaszTörlés
  12. Szerintem ebben a kérdésben Attának van igaza. Szima ha elad, akkor azt külföldre fogja (magyar szinten horror pénzért), amire esélye is lehet azzal, hogy a játékosai megmutathatták magukat a BL-ben. Abban is egyetértünk, hogy más csapatoknál, ahol kellhet a pénz, vagy mondjuk közeli (jövő nyár)az adott játékos szerződésének a lejárta, onnan lehetne jó eséllyel, még elfogadható áron venni. Ilyen lehet esetleg Lázok (Vasas), Nikolic (Kaposvár), vagy esetleg a többi anyagiakban nem dúskáló csapatból (pl. Diósgyőr), bár kérdés, hogy kit lenne érdemes...

    VálaszTörlés
  13. Ez így uncsi... :( Beszéljünk Wiliről? :D

    VálaszTörlés
  14. A Lokiból igazolni? :) Ne vicceskedjünk már... 100 milla alatt, senkit meg nem kapnánk szerintem.

    VálaszTörlés
  15. És akkor mégis honnan igazoljunk? A Vardar Skopjéből? :)

    VálaszTörlés
  16. Akár...:) Itthon csak onnan tudunk, ahol kell a pénz, de nagyon. Ezt érzékelni lehet. Egyébként én személy szerint az Mtk-ból gyűjtögetnék. Ott vannak tehetséges emberkék. Az Újpest, Vidi, Debrecen, Győr vonal nagyon húzós anyagilag.

    VálaszTörlés
  17. Ez a Vardar Skopje nem is rossz ötlet...
    Melyik szimpatikus?

    Goce Gocevski
    Aleksandar Krstevski
    Bojan Ğorgievski
    Filip Spaseski
    Božidar Dimitrovski
    Marjan Belcev
    Aleksandar Pandovski
    Marko Kostencovski
    Muzafer Ejupi
    Oliver Peev
    Stefan Ristovski
    Nikola Tripunovski
    Borjan Ristevski
    Nikola Tripunovski
    Mensur Idrizi
    Dragan Ljubisavljević
    Zlatko Ristov
    Dragan Jakovlevski
    Nikola Karcev
    Filip Petrov
    Boško Stupić
    Toni DzangarovskiDino Najdovski
    Goran Naumovski
    Trajče Stojkovski
    Goran Naumovski
    Martin Blaževski
    Atanas Rolevski
    Perica Vasilevski

    ;)

    VálaszTörlés
  18. Patinás névsor annyi szent. A jövő kicsi sztárjai. Igazoljuk le az egész bagázst. :D Vagy vegyük meg a csapatot. :)

    VálaszTörlés
  19. :D

    Hopsz. Most nézem, hogy véletlenül Dzangarovski-t és Najdovski-t egybeírtam... Tudom komoly bűn volt két ilyen komoly játékossal szemben... :(

    Amúgy Makkmarci, mivel Te vetetted fel a Vardart, így természetesen Neked kell felvenni velük a kapcsolatot. Biztos megvannak már a kiszemeltjeid erről a patinás névsorról... :))

    VálaszTörlés
  20. ezaz! Vegyük meg a Szkopjét és az ottani helytartónak küldjük ki Berkit :D

    VálaszTörlés
  21. Makkmarci vetette fel. Én csak tálcán hoztam a "portékát". :))

    Amúgy egy Ljubisavljević-Dzangarovski csatárkettősnek a tv kommentátorok is nagyon örülnének a SportTv-nél... ;)

    VálaszTörlés