2009. november 23., hétfő

Félig off, de egészen szubjektív


Nem mehetek el szó nélkül én sem a Spurs által megírt, és azóta minden eddiginél nagyobbra duzzadó bundabotrány mellett. Az első, ami eszembe jut ennek kapcsán, hogy de jó, hogy végre ebből kimaradunk. Pont ez hiányzott volna még az őszi szereplés koronájaként. A sajtó így is állandóan ezen rágódik, és ha mi is érintettek lehetnénk az ügyben, akkor se szeri, se száma nem lenne a különböző konspirációs cikkeknek a Fradival kapcsolatban. Jó ezt megúszni.
Másodszor, mint mindenkit gondolom, nagyon érdekel vajon ki(k), mikor és hogyan bundáztak. Beszélnek a lilákról, susognak a Honvédról, mint két érintett fővárosi csapat, de szerintem lesz érintett vidéki alakulat is. (Talán nem is egy.) Érdekel még továbbá, hogy a „nagy” bundaügy kapcsán kiderül-e még néhány kisebb, amolyan saját szakállra elkövetett kis bundácska. Olyasmikre gondolok, hogyha mondjuk bebizonyosodna a lilákról, hogy ők, és csakis ők vannak benne magyar részről, akkor vajon a Rabóczki/Herczegfalvi féle honvédos ügyek hivatalosan is napvilágot látnak-e? Honvéd ügyben amúgy egyszerűen nem fér a fejembe, hogy egész jó edzőkkel és aránylag jó állománnyal évek óta ennyire silány a produktum. Nade legyen ez az ő problémájuk meg a kevésbé szimpatikus gazdijuké.
Ahogy nézem az UEFA és újabban már a FIFA is elég nagy vehemenciával vetette magát bele ennek az ügynek a felgöngyölítésébe, és bízom benne, hogy az utolsó szemig minden kiderül, bár nem vagyok már naiv, és nem várok csodát sem. Csak csendben remélek.

A másik dolog, ami szemet szúrt az elmúlt néhány napban, hogy rengeteg hír jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy éppen ki igazol hozzánk, ki távozik. A McCabe embercseréivel kapcsolatos konspirációs elméletekkel már nem is foglalkozom, mert ebbe aztán tényleg bárki bármit belemagyarázhat. Az igazolások, az edző kiléte viszont napi probléma. Vagyis kérdem én, napi probléma? Az átigazolási szezon január 1.-én indul, mégis olyan hírdömping van, mintha már mindenről lemaradtunk volna. Nagyon remélem, hogy a háttérben szorgos puhatolódzások folynak, amelynek eredményeként januárban egy alaposan megerősített csapat utazik el Máltára, de valahogy most mégis azt érzem, hogy a legtöbb sajtóorgánum kreálja a híreket rólunk, hogy több olvasójuk legyen. Ezt pedig nagyon káros dolognak tartom, mert teljesen félreviszi a hétköznapi olvasót. Mondhatni azt is, hogy az ilyenekből születnek a botrányok.

Amit viszont örömmel olvastam, hogy még karácsony előtt lehet majd tavaszra bérletet venni. Ami tetszik, hogy csak szurkolói kártyával együtt érvényes, ami nem, hogy le kell adni a régit. Ha jól tudom, a zártkapus meccsek árát is levonják, ha valaki hosszabbít. Ez korrekt megoldás, de a legjobb az lenne, ha végre lenne egy balhémentes félszezonunk. Elvégre búcsúzunk a régi stadiontól…

1 megjegyzés:

  1. Reméljük a németek végigviszik a magyar szálat is. A saját hivatalainkban nem bízom, mert ők könnyen visszariadnak a nevektől...

    VálaszTörlés