2009. november 15., vasárnap

Szösszenet a pletykáról:

Múlt héten megnéztem a Kétely című filmet és volt benne egy prédikáció a pletykáról... Üllői129-en is beírtam hozzászólásként utána egyből, de egy kicsit átfogalmazott mondás szerint "komment elszáll a bejegyzés marad" alapon úgy éreztem jó ez ha ide is bekerül :) akkor egyből az a szarkavarás jutott az eszembe, ami a Fradi körül megy, Bocsáktól BBL-ig, minden szinten. Nos akkor bemásolom a filmből ezt a szövegrészt:

"Egy hölgy pletykált egy barátjával egy férfiről, akit alig ismert.

Aznap éjjel volt egy álma. Egy nagy kéz jelent meg felette és rá mutatott. És abban a pillanatban, borzasztó bűntudat uralkodott el rajta. Másnap elment meggyónni. A gyóntatóban a jó öreg ír pap, O’Rourke atya várta, és a nő pedig elmesélte neki az egész történetet.

- 'A pletykálás bűn?' kérdezte a papot. 'Az az Isten keze volt, amely rám mutatott? Kérhetném a feloldozását, atyám? Mondja meg, rosszat tettem?'

- 'Igen!' válaszolt O’Rourke atya. 'Igen, te buta, rosszul nevelt nő! Hamis dolgokat állítottál a szomszédodról, gyorsan és erkölcstelenül bántál a hírnevével, szégyellheted magad rendesen!'

A nő pedig azt mondta, hogy sajnálja és feloldozásért esedezett.

'Csak lassan a testtel!' -mondta O’Rourke. 'Azt akarom, hogy menj haza, vigyél fel egy párnát a tetőre, vágd fel egy késsel, majd gyere vissza hozzám!'

Szóval a nő hazament, levette a párnát az ágyról, elővett egy kést, a tűzlétrán felment a tetőre és felvágta a párnát. Aztán visszament az öreg paphoz, ahogy azt az atya előírta neki.

- 'Kibelezted a párnát a késsel?' kérdezte az atya.
- 'Igen, atyám.'
- 'És mi lett az eredménye?'
- 'Tollak,' válaszolt a nő.
- 'Tollak?' kérdezett vissza a pap.
- 'Tollak mindenhol, atyám!'
- 'Akkor most azt szeretném, hogy visszamenj és szedj össze minden egyes tollat, amit a szél elfújt!'
- 'Nos,' mondta a nő, 'az lehetetlen.'
- 'Nem tudom merre szálltak el. A szél össze-vissza vitte őket.'

- 'Pont ilyen,' mondta O’Rourke atya, 'a pletyka is!'

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében, Ámen."

Kívánom az összes felelőtlen baromnak, aki folyamatosan hangulatot kelt a Fradi körül, hogy élete végéig szedje a tollakat… Mindez az alább beszúrt vidóról jutott eszembe, nem felmentve Berkit az alól, hogy szarul kezeli a médiát, de jelezve, hogy közel sem normálisak a körülmények, amiben meg kell felelnie, hiszen megállás nélkül megy a szarkavarás félinformáltan a Klubunk körül...

7 megjegyzés:

  1. "A komment elszáll, a bejegyzés megmarad..." Ez jó. :D
    Persze jó a hasonlat is. :)

    VálaszTörlés
  2. Tetszett az idézet story Atta! :)
    És sok igazság van benne, a pletyka mint olyan egy nagyon káros dolog lehet amennyiben beigazolódik, hogy tévedéseken alapszik.

    A tegnap esti tv-interjú kapcsán azonban tévútra visz, ha BBL mondandójával foglalkozunk, hiszen BBL-t fel sem hívták volna a műsorból tegnap, hanem kizárólag Berkivel beszélgetett volna a műsorvezető. Ha elment volna Berki az általa megígért, le nem mondott interjúra. Ez hogy eltűnik szó nélkül, hogy kimegy érte az általa előzetesen kért taxi, de sehol sincs, hogy elérhetetlen... hát... nem tudom mi lehet a magyarázat, de érdeklődve várom, mert abban talán egyetérthetünk, hogy ilyen magatartást egy Ferencváros vezető nem engedhet meg magának.

    VálaszTörlés
  3. Azért foglakozzunk csak BBL-el is, aki minden egyes alkalmat megragad ahhoz, hogy az önmaguk által kreált, de soha nem bizonyított marhaságokat, összeesküvéseket nyílt fórumokon a világ nyilvánosáága előtt hangoztassa. Nagyon, de nagyon visszás ez a dolog.

    Ettől persze még Berki valóban nem viselkedhet így, sőt így a Józsi bácsi a sarokról sem tehet senkivel (nem is tesz ;) ), mert különben csúnyán megszólják. Egyenlőre nagy a csend, és ez nem jelent semmi jót.

    VálaszTörlés
  4. Nem éppen csak akkor káros... pontosan ez a legnagyobb nehézség a Ferencvárosnál, hogy míg mindenhol mehet a szabad rablás, mindenki azt csinál amit akar, addig nálunk a legkisebb szennyest is kiteregetik, amit talán házon belül kéne elintézni az illetékesekkel... Ez a pletyka történet, amúgy nem kizárólag a tegnapi történetre lett beírva, nem is illeszkedik rá, hanem arra a sorozatos sárdobálásra, ami a környezetünket jellemzi Rieb-ék hatalomra jutása óta... volt itt ugye Berki tolja Rieb lányát, de kiderült 13 a lánya, narancs mez az angolok műve, de kiderült Lipcseinek inkább köszönhető mint sem McCabe-nek, de sorolhatnánk napestig, azokat amik mind-mind üres sárdobálás volt... Ezeken kívül rengeteg olyan vád érkezik aminek lehet hogy van alapja, de nem bizonyított... pl nem tud angolul, csak érettségije van arrogáns és félreinformál, a Fradishopban lenyúlás megy ami Berki pénztárcáját tömi stb... Ez 5 olyan vád ami alapvetően simán kicsinálná Berkit, de nem történik semmi... miért? mert egyszerűen nem megalapozott és csak arra jó, hogy ilyen szarságokkal legyen tele minden, erről szóljon a Ferencváros és nem az igazi problémákról... Mert vannak, csak hát mindig van fontosabb...

    VálaszTörlés
  5. BBL ugyebár a szervezett szurkolói csoportok által megválasztott vezető. BBL-t az őt megválasztó csoportosulások irányíthatják, vagy adott esetben válthatják le.

    Ellenben berki a Ferencváros alkalmazásában lévő munkavállaló.
    Az ő esetében ennél sokkal egyszerűbb a képlet, mivel a tulajdonos egyszemélyben dönthet a sorsa felett. Ha nem képes a Fradihoz méltóan képviselni a klub érdekeit, ha nem képes a Ferencvároshoz méltóan viselkedni, akkor egyszerűen ki kell rúgni és kell hozni a helyére egy megfelelőbb embert.

    VálaszTörlés
  6. aki mefelel BBL-éknek is mert különben minden kezdődik elölről... Sajnos ez a helyzet és akkor felteszem a kérdést: Ki az a BBL, hogy a Fradi hírnevét minden következmények nélkül mocskolja? Mert sok módja van ám az érdekérvényesítésnek, ez a toll lebegtetés az egyik... leginkább felelősségmentes módja...

    VálaszTörlés
  7. egy kis OFF:
    Makkmarci, Atta! Jó lenne a díjátadós összejövetel időpontja kapcsán, ha adnátok egy visszajelzést az nb1.hu-n, hogy tudjuk kinek mi jó, és mi nem... :)

    VálaszTörlés