2009. november 17., kedd

Vitaindító

Tegnap sajnos lemaradtam róla, de ma megnéztem a Duna TV Sportaréna című műsorát felvételről. Nagyon kíváncsi voltam ugyanis, hogy a sokhelyütt megjelent Csató mondat, -melyszerint volt egy magyar játékos, aki ma nemet mondott a Fradi ajánlatára -, milyen körülmények között hangzott el. Ezzel kapcsolatban egyetlen jelző jutott eszembe. Mellékes. De valóban mellékes ez? Szerintem nem. Jó pap holtig tanul, és nagyon jó lenne hozzájutni azokhoz a tényekhez, amik alapján az adott játékos ezt a választ adta. Nem a játékos neve itt az érdekes, hanem a miértek. Nyilván nem fogjuk megtudni sohasem a tényeket, de a teljesség igénye nélkül felsorolok néhányat a lehetséges okokból:

- Kevés az anyagi ellenszolgáltatás
- Nem szimpatikus csapat a Fradi
- A Fradi közönségének fenyegető magatartása
- Nem akarja elhagyni a jelenlegi klubját

Ezek lehetnek a legfontosabb okok, ami miatt ma egy tehetséges játékos nemet mond a Fradinak. Annak a csapatnak, ahol régebben maguktól jelentkeztek a tehetségek, most pedig lasszóval sem lehet befogni őket.

Szerintetek?

2 megjegyzés:

  1. szerintem a második és a harmadik pont lehet a válasz a kérdésre... 2. magába foglalja, hogy a vezetőség sem szimpi az adott játékosnak, de a hangulatkeltés inkább azon megy, hogy nagy az elvárás és ha az nem teljesül sokesetben jön a számonkérés...

    De tegyük fel hogy Kabát, Bori lenne az... Őket nem kell megmagyarázni miért nem szimpi a Fradi... Hasonló a helyzet Bajzáttal is, de igazából vele már 4 éve nem találkoztunk és az idő a legjobb gyógyír a lelki sebekre... Amúgy ha régi fényében szeretnénk a Fradit tündökölni látni, akkor talán ezt a változást lesz a legnahezebben véghezvinni...

    VálaszTörlés
  2. No ez az. Van egy ilyne vonatkozása is ennek a dolognak, hogy Kabát meg Bori. A példa kedvéért maradjunk Borinál. Emlékszik mindenki a közelmúlt eseményeire. Tegyük fel, hogy voltak annyira hülyék a vezetők, hogy megint megkeresték(amit amúgy erősen kétlek), és ő mondott nemet. Ebben az esetben ez egy logikus válasz is lett volna Boritól. A gáz viszont az, hogy ebből hír lett, és most mindenki izibe tudni akarja, hogy ki és miért volt az a genyó. A lényeg pedig elsikkad.

    VálaszTörlés