2009. november 21., szombat

Short. Vele vagy nélküle?

Gondban vagyok Craig Shorttal kapcsolatban. Maradjon a Fradi edzője vagy sem?
„Látatlanban” amolyan fafejű angol védőnek gondoltam őt, de amióta hangsúlyosabb a szerepe a Fradi első csapatánál ez a véleményem gyökeresen megváltozott. Az elmúlt 3 meccs látványos ugyan nem volt, de legalább valamilyen szinten eredményes, és a mai keretet illetve annak állapotát figyelembe véve ez szép eredmény. Ráadásul a taktikát is jobban az igényeinkhez tudta szabni, amely rögvest eredményesebb játékot is hozott. A nyilatkozatai is önmagukért beszélnek. Kultúrált és választékos formában mondja el az észrevételeit, vagyis ezzel nagyban hozzájárul a klub image-ének emeléséhez. Davisonnal összehasonlítva kijelenthető, hogy ég és föld a különbség.
Akkor miért merül fel a kérdés mégis? Mert Craig nagyon rutintatlan edző még, nekünk meg most már eredmények kellenek. Eredmények, és nem igérgetések meg magyarázkodások. Az NB1 jelenleg eléggé kiegyenlített képet mutat. Sokkal kiegyenlítettebbet, mint előzetesen várható lett volna. Itt egy picike mellényúlás is végzetes lehet, pláne úgy, hogy a csapatnak kiábrándító a jelenlegi helyezése.
Short viszont megérdemelne egy kiugrási lehetőséget. Nagyonis megérdemelné.

3 megjegyzés:

  1. Tavasszal let kerdes hogy jo eredmenyeket hozzunk es Shortnal nagyon vegyes lehet az etlap. Mindenfelekeppen tapasztalt edzo kell aki egy estleges rossz sorozat utan is feltudja emelni a csaptot

    VálaszTörlés
  2. Igen, ez igaz, és szerintem is menjünk inkább a tutira, de nem vagyok meggyőződve arról, hogy Short az említettekre képtelen lenne. Most éppen ott tartok ebben a kérdésben, hogyha jön egy -valamilyen szempontból- "sztár edző" (Bölöni, Mattheus, stb.), akkor legyen ő, de mondjuk Bicskei Bertalannal összevetve inkáb Shortra szavaznék.

    VálaszTörlés
  3. Valójában számomra nem kérdés, Short jó edző, de még tanulnia kell. Erre ne a Fradi kispadját használja.

    VálaszTörlés